Konkurransen om oppmerksomheten på online dating-tjenester er intens. Så intens, faktisk, at noen mennesker tyr til reinspikka løgn eller at de legger ut utdaterte bilder i et forsøk på å tiltrekke seg den neste daten.

Det er viktig at du er ærlig i din online profil, og gjennom bildene dine slik at du ikke viser deg frem på en helt feil måte.

 

Så hva er disse viktige tingene du kan gjøre for å bygge en bedre online profil?

Her er 4 konkrete profiltips du kan bruke til å forbedre din online profil nå!

 1 ) Unngå negativitet

Har du noen gang gått ut på en første date der personen du var med klaget på jobben, ekskjæresten osv?

Slike negative samtaler er en stor turn-off. Det samme gjelder negativitet i profilen din. Det du må huske på er at : å være positiv er som en magnet.

Å være negativ er som å ha på seg en stinkbombe. Her er hvordan en person faktisk begynte sin online profil:

 «For å være helt ærlig, har jeg utsatt dette så lenge som mulig. Jeg har venner som bruker Adult-Cupids.com og har hatt noen forferdelige dater.»
Da spør de som leser profilen din: «hva gjør du her?!»

Men, du kan snu om på dette og heller skrive: «Jeg har hørt at online dating er en fin måte å møte fantastiske mennesker på, og det er derfor jeg ønsker å møte deg.»

Hvilken av disse profiltekster er mer attraktiv? Den som ønsker å date «tapere» eller den som ønsker å date «vinnere?»

Psykologisk sett vil alle ønske å være en vinner. Derfor i profilen din, må du unngå å skrive noe negativt!

Vær positiv. Hvis du har noe negativt i din online profil («Jeg hater country music», «den siste fyren jeg datet var en løgner og juksemaker», «Jeg er lei av å være alene», «Jeg er lei av å henge i baren,» osv.) så gå og rediger den teksten umiddelbart, og erstatt den med noe positivt ( til noe som «Jeg elsker <type> musikk og artister som <artisteksempel 1>, <artisteksempel 2>).

Alltid vær positiv; ikke bare i din online profil, men også i livet. (Lettere sagt enn gjort? )

2) Gå fra typisk til UNIK!

Les denne profilen og fortell meg om du kjenner det igjen: «Jeg er en morsom person som elsker film og musikk. Jeg liker turer på stranden, en god samtale, og å spise ute.

Jeg leter etter noen som er gøy og som kan få meg til å le.»

Dessverre beskriver vi ofte oss selv slik: typisk og ikke-informative.

Krydre profilen din til å bli mer beskrivende og unik. I steden for «jeg liker filmer,» så skriv «Min favoritt film er ____ fordi _______» eller bruk en filmkarakter for å beskrive deg selv. «Jeg er mye som _____ i ______ fordi _______.»

Bruk smarte ord som er beskrivende. I stedet for å si «på varme dager liker jeg å gå på stranden eller på en fottur,» skriv heller «på en strålende dag vil min eventyrlystne side føre meg til å krysse havet på en seilbåt eller oppdage en ny foss som jeg kan kjøle meg ned i.»

I stedet for «jeg liker å oppdage nye ting,» skriv: «Jeg er mye som Indiana Jones med tanke på at jeg elsker å utforske livets mysterier, mens jeg lærer meg å sette pris på nye ting.»

Gjør en liten innsats for å gi din online profil litt SCHWUNG ved å krydre det opp setning for setning. Vær beskrivende, unik og morsom!

3) Filtrer ut uønskede

Profilen din handler ikke bare om å få svar.

Det handler om å få svar fra den type person du kan være  tiltrukket av. Med det i tankene kan du bruke beskrivelser for å hjelpe den andre personen og begrense fokus til hva DU vil ha, slik at du får svar fra de du faktisk leter etter.

I stedet for «Jeg leter etter noen morsomme og humoristiske mennesker» skriv: «Jeg leter etter en munter mann mellom 24 og 29 som nyter den humoristiske siden av livet.

Hvis du er velbarbert og kan holde en samtale gjennom en 150 mils biltur, så kan vi ha en Match 😛 Send meg melding.»


Les også: Unngå DISSE 6 tabbene når du dater online

I eksempelet ovenfor lagde du tre «filtre» på din online profil – et aldersfilter (24 og 29), et utseendefilter (velbarbert) og et kommunikasjonsfilter (god kommunikator og samtalepartner).

Og du gjorde det uten å fornærme noen. Men du har også opprettet et svarfilter («… så kan vi ha en Match. Send meg melding.») Du har hjulpet personen som kan være interessert i deg om hva det neste trinnet er, og om de oppfyller dine kriterier.

Du har opprettet en oppfordring til handling, som vil hjelpe direkte interesserte parter til å sende deg melding fremfor at de må vente på svar fra deg. Noen mennesker tror ikke på disse type filtre fordi det kan begrense din evne til å finne ekte kjærlighet.

Hvis det er deg, ikke bruk de. Men noen mennesker er opptatt av at de vet nøyaktig hva de vil og vil ikke søke uten disse filtrene. Hvis dette er deg, bruk disse godt!

4 ) Legg ut morsomme bilder!

Forskning viser at online dating profiler med bilder får en langt høyere antall klikk enn de uten bilder. Bilder du legger ut skal være solobilder som viser deg som en  varm, morsom og glad person.

Det betyr å smile!

BONUSTIPS!

Endre tittelteksten (der det er mulig) og profilbilde ofte eller regelmessig. Det holder profilen oppdatert og interessant for folk som søker og øker sjansene dine for at profilen din blir sett.

Vær kreativ.