Når sexen er bra, taler det for seg selv. Når det IKKE er det, må du faktisk bruke ord.  Velg dem nøye.

 

Kjærlighet kan være rotete, spesielt sex-delen. Men for å ordne opp i ting, må dere noen ganger starte en vanskelig samtale. Og det er greit, hvis du gjør det  hensynsfullt.

«Du må utvikle et vokabular for å snakke om sensitive spørsmål,» sier sex-terapeut dr. Arlene Goldman. «Det vil hjelpe deg å glede partneren din.»

En fersk studie publisert i Journal of Par & Relationship Therapy viser at kommunikasjon er den mest kritiske faktoren når det gjelder å lykkes som par – det er enda mer betydningsfullt enn sex selv. Det er derfor du bør ta en pause før du åpner den store munnen din og sier noe du vil angre på.

Mens Health har snakket med ekspertene for å finne ut hvordan du kan trumfe samtalene du heller vil unngå og fortsatt komme på toppen (eller bunnen, avhengig av hva du foretrekker).

1: «Feiket du orgasmen din nå?! Å, herregud.»

Ikke beskylde partneren din for det, sier Dr. Eli Finkel, professor i sosialpsykologi ved Northwestern University. Snakk ikke om det på soverommet. Når temaet kommer opp naturlig, kan du si:  «Du trenger ikke feike orgasmer med meg. Jeg vil at vi kan være ærlige  i dette forholdet.» Du vil fremme forståelsen for gjensidig respekt, noe som kan belønnes i eller utenfor soverommet.

2:  «IKKE NÅ, TAKK. Jeg vil heller bare lese boken min»

Du har lov til å være sliten, men sørg for at partneren din vet at du er overrasket også. Prøv dette: «Jeg kan ikke tro at jeg sier dette, men jeg er for sliten for det», sier Finkel. Så be om en  «tilgodelapp» – til for eksempel morgenen etter – og fortell partneren din at du vil gjøre alt hun/han vil. «Det er viktig opptre betryggende», sier Goldman. Hvis hun vet at du fortsatt er interessert, vil hun gi deg litt rom.

3: «Det er noe veldig rart jeg vil prøve med deg.»

Gratulerer, partneren din er nå blitt mistenksom og redd! Uff da. Hvis du sier: «Jeg vet dette er rart, men… «, kan partneren føle en viss konflikt, sier Goldman. En smartere måte å si det på:  «Jeg er nysgjerrig på bondage. Hva tror du…» Ved å starte en samtale i stedet for å tvinge henne til å si ja eller nei, gir deg partneren din tid til å tenke. Hun vil se at du ønsker å komme med forslag i sexlivet, og ikke kontrollere det.

4:  «Jeg vil nyte sexen mer etter at du tatt en klamydia-test.»

Meldingen hun hører: «Jeg mistenker at du har en kjønnssykdom.» Det er ikke akkurat en turn-on. Så snu på flisa: Få henne til å ønske  at hun tester seg for HENNES skyld, og spør om hun ville være villig til å gjøre det sammen med deg. Bruk forslaget som noe dere to kan gjøre sammen, sier Goldman, og hun vil ikke føle seg anklaget.

 

5: «Skal liksom dette føles godt? Jeg liker det ikke.»

Si dette, og du vil virke som en drittsekk. I stedet,  vis at du er ivrig etter å forbedre deg selv også, sier Goldman. Spør: «Hva ønsker du mer av eller mindre av i senga?» Du vil lære noe om dine preferanser i sengen, og når det er din tur til å dele, vil hun være lutter øre. Et triks: Legg inn denne «klagen»  imellom to komplimenter og hun vil klare å svelge det enda enklere.