Nå som nettdating er blitt så populær er det likevel mange mennesker som ikke får det «helt til».Det er mange grunner til at online dating eller nettdating er bedre enn tradisjonell dating og flørting. Det er enklere, raskere og rimeligere, og du kan sitte i lenestolen ved peisen og kommunisere med noen som kan være veldig hyggelige, og du kan bruke så mye tid som du vil.

Nummer 1. Finn et pålitelig nettsted.

Så du må definere hva du leter etter. Noen nettsteder er laget for folk som er interessert i seriøse forhold, andre – for personer som søker etter lettere uforpliktende dating, casual dating, sex dating osv. mens noen andre er mer for å fremme internasjonal, interkulturell dating eller dating for spesifikke interesser og eventuelt tro og relasjoner.

Vær forsiktig: Enkelte tjenester svindler menn og kvinner for å få penger, så du bør se etter en veldig pålitelig nettdating-tjeneste.


Nummer 2. Opprett din profil.

Det første du må gjøre når du bruker datingtjenester – er å lage din personlige datingprofil. Du vil vanligvis bli bedt om å gi grunnleggende informasjon (vekt, høyde, yrke, etc.) samt ha en mulighet til å skrive noe om deg selv og legge inn noen bilder.

Les mer:

4 tips for din online dating profil

Unngå disse 6 tabbene når du dater online

10 datingtips for menn

Dette er din sjanse til å vise deg fra din beste side. Bare vær ærlig om din beskrivelse, hva du søker etter og hva du liker og misliker. Det vil være mye lettere for folk å svare når de kan forholde seg til dine interesser og preferanser. Legg til et bilde i profilen din, det er selvsagt anbefalt – det vil gjøre at folk føler seg mer komfortabel og ett skritt nærmere å bli kjent med deg. Det samme prinsippet gjelder for bilder og vær ærlig her:


Et bilde av noen andre enn deg (eller som ikke ligner deg) setter deg i fare for å lure den personen du er interessert i, og gir lite muligheter for en videre relasjonsbygging.


Nummer 3. Bli kjent med nettstedet.

Alle datingnettsteder tilbyr flere kriterier som du kan bl.a. gjennom profilene. Dette gjør søk etter mulige matcher veldig praktisk. Tilbyr nettstedet noen insentiver? Poengsystem? Bedre matcher? Oppdatert informasjon? Lett å navigere?

 


Nummer 4. Opprett første kontakt.

Endelig har noen fått din oppmerksomhet. Med datingnettsteder trenger du ikke å bekymre deg å bli avvist ansikt-til-ansikt, som jo kan være mer «vanlig» når man er på et utested. Du trenger ikke å snuble over dine egne ord og har god tid til å tenke på den beste måten å svare pent og med et godt svar. Samt lære mer om den andre personen gjennom profilen.

Men ikke skriv for mye:

Sjansene er at du ikke scorer mange gode poeng på det. Skriv din første melding kort og konsis.

Vær spesifikk:


– Hvis du kommenterer utseendet, nevn hva du likte (øyne, smil o.l.)


–  Skriv noe som referer til hans/hennes profil, det vil vise at du har lest hva han/hun har å si, og at du er oppmerksom og interessert;


– Finn noe dere har til felles, det vil gjøre det lettere å få et svar fra ham/henne.

Du bør heller ikke skrive til for mange mennesker på en gang. Du kan gå tilbake til meldingene dine, men det kan bli ganske forvirrende å prøve å holde styr på hvem som sa hva og hvor.  Vær ærlig og ekte i svarene dine.

Det er best å svare raskt for å fange og holde interessen oppe hos den andre personen.

Nummer 5.

Du skrev til henne og hun svarte, gratulerer! Det viktigste nå er å ikke bli FOR revet med og vær deg selv. Del informasjon om hvem du er, men også være høflig og ta interesse i den andres liv.

Ikke prøv å snakke eller oppfør deg som noen andre, da risikerer du å høres kunstig ut, og, hva verre er, noe som gjør at daten din kan føle seg skuffet når du kommuniserer over telefon eller når dere møtes personlig. Ta det med ro, dere kommer til å finne ut om mye av kjemien stemmer gjennom nettdating


Nummer 6. Når ting ikke går så greit.

Det er et høyt antall av folk som finner hverandre, og skaper sterke og nære relasjoner. Likevel er sjansen for at den personen du er interessert i, ikke gjengjelder samme interesse.

Ikke ta det så personlig. Uansett hvilke grunner de har for ikke å svare eller at slutter å kommunisere, er det deres tap. Dessuten er det fortsatt nok av «fisk i havet»:

Det kan være at din neste match ER faktisk den du har vært på utikk etter!

Skulle du være på den andre siden og bestemmer deg for å slutte å kommunisere med noen, husk på en ting:

Det er aldri noen grunn til å være uhøflig. Sett deg selv i den personens sko og tenk over hva du ikke hadde likt å høre. Ta hensyn til andres følelser. Nettdating gir deg ingen grunn til å være frekkere enn den du er i virkeligheten.

Det er praktisk talt umulig å forutse alle situasjoner som kan oppstå under nettdating. Men det er en stor sjanse for å få mest mulig ut av det ved å være ærlig, omtenksom, positiv, fleksibel, morsom og hensynsfull.

Vær deg selv og behandle andre slik du ønsker de skal behandle deg, og du er garantert å dra nytte av kommunikasjonen, uansett hvordan det ender.

Lagre

Lagre