Facebook lanserer Facebook Dating

Facebook hjelper deg allerede med å holde øye med vennene dine fra ungdomsskolen og videregående, og huske når fødselsdagen til søskenbarnet ditt er, men den sosiale medie-giganten våger seg nå inn i datingverdenen.

Facebook Dating er faktisk ikke noe nytt – den ble først lansert i 2018. Tjenesten pleide å være begrenset til 19 land, inkludert Colombia, Thailand, Canada, Brasil og Filippinene, men nylig kunngjorde selskapet at Facebook Dating lanseres i USA.

Her er hva du trenger å vite om Facebook Dating og dens funksjoner:
Facebook Dating er ikke en egen app.

I motsetning til andre Facebook-apper som Messenger, trenger du ikke laste ned en annen app for å bruke Facebook Dating. Som Facebook Datings produktleder Nathan Sharp forklarte i en telefonsamtale, trenger du bare å registrere deg for tjenesten gjennom din vanlige Facebook-app og opprette en Dating-profil.

Selv om du får tilgang til den via den samme appen, er hovedprofilen din på Facebook og din Dating-profil helt separate – Facebook-vennene dine vet ikke at du bruker Dating med mindre du velger å fortelle dem, og Facebook-vennene dine vil aldri bli foreslått som match.


Matcher på Facebook Dating foreslås for deg, og det er ingen sveiping.

«Facebook Dating handler ikke om å sveipe eller måtte vente på at noen skal like deg for å få en første sjanse til å nå ut,» ifølge en pressemelding.

Folk blir foreslått til deg basert på dine preferanser, interesser og andre ting du gjør på Facebook, og hvis du er interessert i noen, kan du kommentere direkte på profilen deres eller trykke på Like -knappen for å gi dem beskjed. Hvis du ikke er interessert, kan du gi bare trykke videre.

Facebook Dating inneholder en funksjon som heter Secret Crush som lar deg matche med folk du allerede kjenner på Facebook og / eller Instagram. Som standard matcher ikke Facebook Dating deg med Facebook-vennene dine, men Secret Crush-funksjonen gir deg muligheten til å gjøre nettopp det.

Hvis du velger å bruke Secret Crush, kan du velge opptil ni av dine Facebook-venner eller Instagram-følgere som du er interessert i. (For å legge til Instagram-følgere, må du koble Instagram-kontoen din til Facebook Dating). Hvis crushet din har valgt Facebook Dating, vil de få et varsel som sier at noen har en crush på dem. Hvis vedkommende din har lagt deg til i Secret Crush-listen deres også, vil du matche!

Men hvis denne personen ikke er på Facebook Dating, ikke oppretter en Secret Crush-liste, eller ikke setter deg på listen deres – vil de aldri vite at du la dem til listen din.
Hvis du bestemmer deg for å gå på en date med noen, kan du dele posisjonen din via Messenger.

Personer som bruker Facebook Dating kan dele detaljer om sin kommende date og / eller live-plassering med noen de stoler på på Messenger, og du kan kontrollere om du vil velge denne funksjonen.


Du vil snart kunne koble Facebook- og Instagram-historiene til Facebook Dating.

Selv om funksjonen ikke er blitt lansert ennå, sa Facebook Dating til Mens Health at en ny oppdatering kommer senere i år, slik at brukere kan vise frem historiene sine fra Facebook og Instagram på Facebook Dating.


Facebook Dating er helt gratis.

Alle funksjonene til Facebook Dating er alltid gratis, og i motsetning til noen andre apper, vil Facebook Dating alltid la deg se hvem som likte deg.

I tillegg til USA er Facebook Dating for tiden tilgjengelig i 19 andre land: Argentina, Bolivia, Brasil, Canada, Chile, Colombia, Ecuador, Guyana, Laos, Malaysia, Mexico, Paraguay, Peru, Filippinene, Singapore, Surinam, Thailand , Uruguay og Vietnam. Den vil være i Europa tidlig i 2020.