Vet du hvordan du skaffer deg en fyr og fanger  deg en mann?

Det er en vanskelig kunst: Du må legge feller nøye og skape det optimale miljøet. I tillegg må du lokke ham inn med dine feminine villedninger og finpusse teknikken nøye. Dette er prøvd og testet av de 21. århundrets mest fremtredende sosiologer. Kanskje har du brukt online dating?

Bruk bare den riktige kombinasjonen av personlige spørsmål om hans mor, hans fremtidige mål og hans barndom. Dere må time deres seksuelle møter perfekt. Vær nøye med økonomien din, spesielt hvordan din lønn kan påvirke hans ego. Få ham til å føle at han styrer showet. Invester i et par plagg av dyrt og sexy undertøy, fordi bomullstruser fra ett-eller-annet fancy merke ikke betyr ekteskap. Bli kjent med vennene hans, og gjør et stort nummer ut av å gi ham alene tid med de. Og når tiden er inne, gi ham et ultimatum.

Hvis du er forvirret om hvordan du gjør dette, er du ikke den eneste. Men nå har en mann som heter Blake Lavak skrevet en veldig populær «romantisk bruksanvisning» som kalles «Own that Guy in 60 Days». Hans råd er enkelt: ikke vent på at en mann skal be deg ut. Vær proaktiv og prat med ham FØRST. På første date kan du betale for middagen for å vise at du er i økonomisk kontroll. Ikke vent på at han skal ringe neste dag: ta kontakt selv for å takke ham for kvelden/natten. Og ligg med ham på den første daten.

» – Gi ham hva han vil, og han vil bli hekta». Dette er vel og bra, men er selvfølgelig helt motsatt av de rådene fra bestselgende «The Rules» ved Ellen Fein og Sherrie Schneider, som har blitt hyllet som NR1 selvhjelpsbok for romantiske forhold siden 1995. Disse reglene handler om å være «hard-to-get» ved at hun nesten aldri tar telefonen når han ringer, at hun aldri må ta initiativet, og holde seg unna sex så lenge som mulig (og begrense seg til et maksimum på «avslappet og avstående» – i motsetning til formell og kyssende» på første date). Hun skulle alltid la ham ta ledelsen og betale for daten.

Er det mulig at så mye har forandret seg på datingfronten de siste 20 årene, at den nye formelen for suksess er det stikk motsatte av den gamle? Selvfølgelig ikke. Enhver idiot vet at å følge disse rådene til punkt og prikke vil føre til mislykkede situasjoner. Akkurat som menn som tror de kan registrere seg for sjekkekurs, og så vise seg frem på den røde løperen sammen med en supermodell etter seks måneder, så er det kvinner som holder seg til råd som beskrevet ovenfor som blir tatt liksom lurt. Men det hindrer ikke damene i å se håp. Hva disse såkalte veiledningsbøker virkelig utnytter,  er et universelt desperat ønske om å forenkle menneskelig kommunikasjon. Hvis folk måtte innrømme at relasjoner er i utgangspunktet intrikate sett av kompromisser avhengig av flaks, utseende og livsstil, da ville halvparten av oss trolig ikke engang orke å komme ut av sengen hver morgen.

Og når jeg sier folk, mener jeg kvinner. Fordi, la oss innse det, å holde et forhold lykkelig og sunt, eller dyrke det i det hele tatt, er fortsatt sett på som et kvinnelig domene. Vi lider alle av en viktoriansk bakrus som forteller oss at kvinner hører hjemme i den hjemlige sfære av husmorplikter og menn har egentlig ikke tid til alt dette, med mindre de leter etter en bit av armkos. Denne holdningen forutsetter også at kvinner ikke er naturlig seksuelle skapninger med egne lyster, men i stedet kan bruke sex som en slags forhandlingsverktøy mot sitt uvitende mannlige byttedyr. Det er derfor «fang din mann»- bøker rettet mot kvinner, markedsføres mye tyngre enn det tilsvarende for menn.

Damebladene er også spekket med artikler som profilerer dette synet – det meste skrevet av kvinnelige forfattere. Det er som om disse journalistene lider av sosial Stockholm-syndrom, forelsket i det samfunnet som gjerder dem inne, noe som gjenspeiles av sine endeløse påbud om hvordan du skal se ut, hvordan man oppfører seg og hvordan de skal manipuleres hvis du ønsker å finne deg en mann (og Gud forby hvis du ønsker å finne deg en kvinne). Dessverre er det bare én regel for forhold som virkelig fungerer.

Bare tuller. Det er faktisk ikke noen i det hele tatt.

Skrevet av Holly Baxter