Dating apper er faktisk en ganske flott måte å møte nye mennesker på mens du reiser ute i verden. Og vi mener ikke kun for sextreff . (Med mindre du liker det, da. Og i så fall: bra for deg, men vær trygg. ) 

Som stigmatiseringen av online dating (og nå app dating ) fortsetter å falme, blir det å fortelle venner at vi møtte vår bedre halvdel – gisp – «online» blir ikke bare greit, men vanlig. Og det betyr at flere muligheter åpner seg for hvordan vi bruker disse «nye» sosiale nettverk.

«Jeg skal til Irland snart, så jeg  sjekket Tinder i Dublin for å finne folk som kunne fortelle meg om gode steder å dra til, » sa Erica, en singel jente som har planer om å reise mer på egenhånd. Hun har ikke massevis av venner som kan pakke sekken og hoppe på et fly sånn spontant, men hun ønsker å reise nå – og ønsker ikke å vente.

» Hvis jeg har lyst å se verden,  kan jeg like godt begynne å gjøre det nå,» sa hun, og legger til at det å reise alene gjør henne litt nervøs. «Og det ga henne en idé:     «Hvorfor finner jeg ikke folk før jeg reiser slik at jeg kan finne på ting å gjøre dit jeg skal?   Ideen kom gjennom dating apper. For Erica, den mest nyttige appen så langt har vært Tinder. Tinder Passport er en premium funksjon som koster ca 80 kr i måneden for de under 30, og ca 160,-  i måneden for de over 30 år, og lar brukere se etter mulige treff i byene de i dag ikke er i.

tinder_passport

Sveip til høyre for å komme i gang.

Mange av de som reiser bruker allerede dating apper mens de er på tur, men fokuset på å finne seg en date blir skeivt i forhold til å bruke en dating app som en anbefalt  måte å finne på gøye aktiviteter. Mens ja, å finne en match er tilsynelatende greien med en dating app som Tinder, er fordelen her at matchen din er lokalkjent – en som har peiling på restauranter og aktiviteter og gir den som reiser den virkelige autentiske opplevelsen. Debora, en singel kvinne i New York, oppdaget reisepotensialet i datingtjenester ved et uhell: » Jeg landet i Istanbul i fjor, og jeg logget inn på OkCupid, og denne fyren sender meg melding, og spør om jeg ønsket å ta noen drinker.» Det endte opp med at vi tok noen drinker, hengte i byen , og det var en super kul date. » Deborah har funnet ut at å treffe lokalbefolkningen tar henne til ulike deler av byen og til mer autentiske restauranter og nabolag.

«Jeg kommer til å ha erfaringer med folk som er lokale, » sa hun. Å komme i gang på de fleste av disse appene er like enkelt som å koble til Facebook-kontoen. Når matchene kommer er det bare et spørsmål om å være ærlig om hva den andre kan forvente seg av daten.

For grupper og singler

En reisestudie utført av Expedia og Tinder fant ut at de reisende foretrakk å bruke datingapper på reisen når de var på reise sammen med en gruppe, mens de som reiste alene (slik som Erica) kan få SÅ mye MER ut av å bruke dem. Og selv om Tinder er synonymt i enkelte kretser med dating og sextreff-kultur, er det å være klar over hva du egentlig er interessert i, kan i de fleste tilfelle forebygge problemer. «Hør, du vet jeg er her kun for å besøke byen og oppleve det byen har å by på, ikke noe mer. » sier Deborah. «Hvis du er kul nok til å møtes for drinker og bare bli kjent med noen nye mennesker, så det er noe jeg er interessert i. » Hvor det går derfra er opp til den enkelte reisende. Vær ærlig, og sett grenser.

Hold deg trygg!
«Selvsagt må du bruke fornuften» , sier Deborah. «Dere møtes på offentlige steder, og du har en venn med deg.» Men hun har ikke alltid fulgt hennes egne råd. «Jeg var på en strand i en by på den tyrkiske kysten, og min venn [ som jeg var på reise med ] ble syk, » sa hun . «Så jeg ble helt alene i denne party-byen. Det var den dagen jeg lastet ned Tinder for første gang . Snart hadde hun en match, som tilbød seg å plukke henne opp . «Så jeg fikk bli med en fremmed i hans bil, og han tok meg til denne vakre stranden som jeg aldri ville ha vært på hadde det ikke vært for Tinder. Selv om ikke alle av matchene eller datene har vært perfekte,  tror hun ikke at hun har gjort noe «verre» med dating apper i utlandet enn hun har i New York City. Og hun har definitivt ikke opplevd noen skrekkhistorier . «La oss gå og ta en kaffe eller en drink» er alt du trenger å si, sier Deborah . «La oss gå og henge ut , og du kan vise meg byen din . «

Og du trenger ikke engang å møte mennesker

«Jeg var i Boston for å holde en tale i 20 minutter,» sier Saha, som refererer til hans bruk av Tinder som et eksperiment. Han hadde ikke noen andre planer den dagen og så ikke frem til de neste 23 timene han måtte tilbringe i byen. «Jeg tenkte, OK, jeg vil finne en måte å ha det gøy på.» «Da jeg gikk av bussen gikk eksperimentet ut på: Dra til høyre på hver enkelt person i min feed,» sa han. «Og så når jeg hadde matchene, spurte jeg dem alle det samme spørsmålet:« Hei, jeg er i Boston de neste par dagene, hva er det for noe morsomt å gjøre? » Responsen var utrolig. «Jeg fikk en haug med anbefalinger fra folk … Jeg gikk til en MIT klasse og til en underjordisk middagsklubb. Jeg gikk til en bar hvor alle disse elevene var.» Og alt han gjorde var noe nytt for ham, og at han aldri ville ha opplevd dette uten å gjøre dette «eksperimentet». Saha sa at han opplevde folk som imøtekommende når det gjaldt å anbefale steder. «Jeg tror folk har en spesiell forkjærlighet for å vite om kule steder og anbefale dem,» sa han. Selv om han ikke har brukt Tinder siden han gikk inn i et seriøst forhold, sier han at han anbefaler det til venner  og at de kan se potensialet i det. «For meg var det en utrolig positiv erfaring,» sa han. «De fleste av disse menneskene på Tinder er ikke bare interessert i å møte noen for dating, det er også et sosialt samlingssted hvor du kan ha samtaler og møte folk.»

(Les originalartikkel)