Hvordan slår man opp når man dater en annen person?

Ingen liker å måtte slå opp med noen – men det kan være enda vanskeligere når du allerede har gått videre mentalt, og har en ny flamme  i livet ditt.

Hvis du allerede har begynt å treffe nye mennesker, men har ikke tatt til deg motet ennå å slå opp med din nåværende kjæreste, er det viktig at du avklarer ting for den nye personen i livet ditt. Denne nye personen trenger å vite at du ikke skal veksle mellom to elskere. Med mindre det er slik dere ønsker.

Denne artikkelen tar for seg noen forholdsregler for å lette overgangen. Og jo raskere du gjør det, jo bedre er det for alle kommer til å finne det ut likevel!

[xyz-ihs snippet=»Adsense-728×90″]


1. Tenk over ditt nåværende forhold.

Tenk på hvorfor du begynte date denne personen mens du fortsatt var i et forhold. Har du og din nåværende kjæreste bare vokst fra hverandre eller skjedde det noe som gjorde at du  deg vil slå opp? Det er viktig å forstå hvorfor du begynte å date en annen person for å gjøre bruddet så smertefri som mulig. Lag en liste over minst tre grunner til at du kanskje har mentalt forlatt ditt opprinnelige forhold og hvorfor du begynte å date en annen person.

  Hvor overbevisende er årsakene? Er de nok til å fortsette med den nye personen eller føler du at dette har vært en stor feil? Du trenger å vite dette nå før du blir et vrak som angrer.


2. Tenk igjennom ditt nye forhold.

Utfør den samme mentale analyse med din nye partner som du gjorde med din eksisterende kjæreste. Hvorfor begynte du å date denne personen og hva tiltrakk deg til forholdet? Viktig: Vet ikke den nye personen vet at du egentlig er sammen med noen andre? Hvis din nye kjæreste ikke vet dette, kan dette føre til problemer senere, spesielt hvis det blir et seriøst forhold. Som med din eksisterende kjæreste, skriv ned tre eller flere grunner til at du har gått inn i dette nye forholdet, og hvordan det vil være forskjellig fra tidligere forhold.

 Er disse grunner overbevisende nok til å ønske den nye daten eller den nye flammen å fullstendig ta plassen din nåværende kjæreste? Igjen, forsikre deg at det er ingen tvetydighet i ditt resonnement.


3. Sjekk kalenderen for den beste tiden for å møte din nåværende kjæreste.

Timing er alt. Unngå store hendelser i livet som ferier, bursdager eller jubileer – spesielt hvis jubileet markerer en trist anledning som f.eks dødsfall i familien. Velg en helt tilfeldig dag som ikke har noen betydning for deg eller din nåværende kjæreste. Men ikke bruk din manglende evne til å velge «riktig dag» som en unnskyldning for ikke å få dette overstått. Jo før du håndterer bruddet, jo bedre for dere begge.


4. Velg et passende sted når du slår opp.

Alltid slå opp ansikt til ansikt – aldri på telefonen, via melding eller tilsvarende. Du skylder den andre personen et ansikt-til-ansikt-møte. Men hvis du tror at bruddet kan bli fylt med intens drama, velg et offentlig sted, men unngå overfylte, intime restauranter. Hvis den andre parten andre bestemmer seg for å eksplodere, kan det hende at han eller hun ikke tar hensyn til omgivelsene og bryte ut med en svært offentlig reaksjon. I tillegg, vurder et sted hvor du kan komme deg unna raskt. Å vente på å betale for regningen på en restaurant kan være veldig vanskelig og veldig kleint, så vær på et sted som vil gi deg en mulighet til å trekke deg unna.

Noen forslag til steder er:

En stor utendørs park (borte fra barn og lekeapparater)
Et kjøpesenter
T
reningsstudio
En kafé
En bar
Stranda
En friidrettspark.


  
Steder å unngå:
En intim restaurant
Dit favorittsted å gå som et par
Kino
Eller hans / hennes hjem – men noen mennesker føler seg mer komfortabel å slå opp med noen på sin egen hjemmebane hvis de er de eneste som bor der, så dette avhenger av sammenhengen.


Mens man er på ferie
Et teaterstykke eller konsert.

[xyz-ihs snippet=»Adsense-728×90″]

5. La din nye kjæreste vite du har tenkt å slå opp med din eksisterende kjæreste.

Hvis du ikke allerede har fortalt din kjæreste at du er sammen med noen andre, er dette en god tid å gjøre det på. Hvis du ønsker å ha et sterkt, ærlig forhold til din nye kjæreste, er det viktig at du sier ifra om situasjonen. Bruk det samme prinsippet som når du slår opp din eksisterende kjæreste :  velg en tilfeldig dag og sted for å fortelle din nye kjæreste om den andre personen.

Begynn samtalen ved å forsterke dine følelser for ham / henne.
Forklar hvordan livet har endret seg siden du møtte ham / henne.
Diskuter dine planer for fremtiden med den nye personen.
Forsiktig fortelle ham eller henne at du har en nåværende kjæreste, men at du vil  slå opp på en bestemt dato, og hvorfor du har tenkt å slå opp.
Forsikre din nye kjæreste at bruddet vil virkelig være slutten på forholdet.

6. Ta kontakt med din nåværende kjæreste for å arrangere et møte for å slå opp.

Ikke fortell den andre personen over telefon, eller melding om hvorfor du ønsker å møtes, men bare spør om du kan møte på en bestemt dag for å ha tid til å snakke. Ikke si «Jeg savner deg». Ikke småprat på telefonen, og definitivt ikke si ting som «jeg elsker deg» og unngå en forvirrende situasjon – selv om den andre personen er den som sier det først. Stå sterk, men vær forsiktig.

7. Forbered deg på møtet.

Hvis du trenger å øve på si det, gjør det. Bare ikke ha notater  foran deg og referer til dem mens du slår opp. Nevn den andre personens positive egenskaper først, men gjør ingen stor greie om hvorfor du er der. Spør den andre personen om vedkommende var virkelig lykkelig i forholdet. Du kan bli overrasket over å høre at han eller hun ikke var fornøyd heller. (Vær forberedt for at personen kan si at han/hun var lykkelig, noe som kan gjøre vondt,  men du må likevel be om unnskyldning og forklare at DU ikke er det.)

Andre ting å vurdere:

Unngå å si at den andre personen at drev  deg inn i armene på en annen – som bare vil eskalere til en uproduktiv diskusjon noe som sier mer om din manglende evne til å være selvreflekterende. Det er ikke en taktikk for å unnslippe uskadd fra dette; det er bare en måte å komme opp med unnskyldninger. For det er nettopp DU som har tatt valget.


Ikke led den andre personen til å tro at dere kan finne sammen igje. Gjør det klart at det er over.
Ikke pek fingre – det tar to for å få et forhold til å fungere (eller ikke). Innrøm dine egne feil, eller manglende deltakelse eller manglende evne til å bidra fullt ut til forholdet.
Ikke drøy ut samtalen – forbli i «her og nå» i stedet for å snakke om den gang han eller hun kysset en annen, for eksempel. Ideen er å ikke fordele skyld, eller sette den andre i et dårlig lys. Hjelp vedkommende til å se at dette er til syvende og sist en god beslutning for dere to.

8. Vær presis til møtet.

Vis den andre personen respekt ved å være rask og nøyaktig på det stedet der dere avtalte å møtes, på det tidspunktet dere avtalte. Hvis du vet at vedkommende ikke er presis, ta med noe for å fordrive tiden, slik at du unngår å bli frustrert mens du venter. Bare finn på noe for å holde roen før de kommer (og etter møtet også, selvfølgelig).

[xyz-ihs snippet=»Adsense-728×90″]

9. Vær rolig og kontrollert gjennom hele diskusjonen.

Å holde kontroll over en samtale betyr å være klar til å åpne den, og å lede med at du vil slå opp så raskt som mulig. Vær forberedt til å stille like mange spørsmål eller flere som de du får tilbake. Spørsmål om hvordan den andre personen tar denne informasjonen, og hvordan de føler og hva de vil gjøre videre. Ved å svare på vedkommendes spørsmål, viser at du bryr deg nok om deres oppfatning, men også at dette unngår DEG som fokus. 

Likevel kan det hende at den andre parten kan flippe helt ut. Hvis du forblir rolig, kan di kanskje tone ned situasjonen.

10. Hold øye med tiden.

Ikke la dette vare i mer enn en time. Du skylder den andre personen tid til å diskutere hans eller hennes følelser, men du ønsker ikke å dra det ut i flere timer; dette vil bare oppmuntre  til videre diskusjon som kan bli usunt i lengden. Samtidig vil din eks bli fristet til å komme med en hel del av grunner til at dette ikke skal skje, og hvorfor du trenger å revurdere denne tanken. Ha en god unnskyldning klar som feks at du skal møte noen andre, å få et arbeid gjort eller at du ønsker å komme tidlig til sengs for et tidlig møte i morgen, osv.

11. Prøv å avslutte møtet med en god tone.

Dette kan være nesten umulig, spesielt hvis den andre personen ikke hadde forventet det eller ikke ønsker å slå opp. Hvis den andre personen stormer ut, er det ingenting du kan gjøre. Men hvis dere kan avslutte det rolig, vil den andre personen ta det med fornuft, og dere kan til og med klemme hverandre farvel. Ikke gjør planer om å se dem snart eller si: «La oss være venner.» Bruddet er fortsatt for frisk til å identifisere eventuelle fremtidige planer eller vennskap.

12. Snakk sammen etterpå

Etter å ha snakket med din, nå, eks, planlegg å møte din nye flamme for å berolige ham eller hun at du gjorde det slutt med den andre. Din nye kjæreste må være sikker på at du faktisk gjorde det slutt, og at ting er virkelig over og du er ferdig med det, slik at dere kan fortsette og gå videre i forholdet.

[xyz-ihs snippet=»Adsense-728×90″]