Så du ønsker å møte noen og har besluttet å bruke en online dating side. Det er et godt trekk  at du er «på». Men vær forsiktig så du ikke blir lurt til vaner som vil undergrave din online dating opplevelse. Her er noen tips å huske på når du leser en tilsynelatende endeløs strøm av profiler fra potensielle partnere .

1. Ikke gå helt bananas over bildene.

På Internett er det lett å føle seg pirkete og ha for høye forventninger til de profilene du ser på. Med apper som Tinder forhåndsdømmer du utrolig raskt de profilene du ser på, som om du skulle vært på shoppingjakt etter noe spesielt. Som feks helt unike høyttalere. Men denne følelsen av å være i førersetet, det at du faktisk kan VELGE, kan være tiltrekkende. Det gjør at du føler at du har kontroll, og til og med makt.  EH, men nei, det har du IKKE. Så la den følelsen ligge igjen i skuffen. Eller et annet lurt sted.

Hvis det du ønsker er et reelt treff og et bånd  – et forhold med en person du håper å elske og som vil elske deg – blir du nødt til å være ha en viss selvinnsikt, være moden og være nokså entusiastisk når du skal se på profiler. Det betyr ikke å si til deg selv:» Eh, hun er søt – men jeg foretrekker brunetter og blondiner. NESTE! » Du ville aldri ha oppført deg på denne måten i det virkelig liv, så ikke gjør det på nettet heller.

2. Ikke bli besatt av detaljene!

Ikke bekymre deg for mye om detaljene: Hvilke restauranter, barer, filmer eller bøker en potensiell date liker. ( «Å , han bor i Queens » eller » Hun foretrekker Six Feet Under fremfor The Sopranos ». ) I stedet, spør deg selv de store spørsmålene – bor han i samme by ? Er hun en leser ? Virker han intelligent?  Ikke bli opptatt av den idylliske ideen om at noen der ute tilsvarer nøyaktig det du ønsker, og passer din smak og preferanser.  Tross alt er sjansen stor for at mange av dine ekser ikke deler din smak eller preferanser, og statistisk sett er det 90% sjanse for at det IKKE er grunnen til at dere slo opp. Hvis du blir helt besatt av de små tingene ( denne fyren deler MIN lidenskap for både dim sum og Noah Baumbach-filmer! ) vil du  sannsynligvis ikke velge profilene til folk som faktisk KAN gjøre deg lykkelig.

3. Evaluer «stemningen» til profilen du ser på

Hva som egentlig er viktig å vurdere i en profil,  er tonen, eller stemningen. Du ønsker å få en følelse av hva og hvem personen er, noe som kan være virkelig vanskelig. Det er en utfordring å formidle personlighet skriftlig på en meningsfull måte – det er ikke mindre krevende for en person å skrive, eller lese datingprofiler. Nøkkelen ligger i det å lese mellom linjene for å få en følelse av om personen virker veltilpasset – hyggelig, vennlig og fornuftig, noen du ville ha blitt tiltrukket av hvis du møtte ham eller henne i egen person, selv om du ikke kjenner vedkommendes topp-5 favorittfilmer. Se nøye etter tegn på selvskryt, nedlatende kommentarer eller bitterhet. Se også opp for uærlighet: den personen som hevder om og om igjen at de «absolutt elsker» livet sitt sånn som det er og at de er «fullstendig og helt» fornøyd med alt i livet: DISSE menneskene hevder å ha blitt anbefalt en datingside («min venn foreslo det, og jeg tenkte: hvorfor ikke?»). Enkelte psykologer vil hevde at denne personen kan ha problemer med å være ærlig om hans eller hennes sårbarhet eller egentlige motiver. Vær oppmerksom på denne «tonen» eller «stemningen»  når du leser profiler slik at du kan plukke frem noe av egenskapene som ingen ønsker å innrømme at de har.

4. Ignorer påstander om personlighet.

Ignorer de fleste av personens eksplisitte påstander om hans eller hennes personlighet – for eksempel: «Jeg er en blid og humørfylt person» eller «Jeg er en optimist.»     Folk er veldig upålitelige journalister når de rapporterer om seg selv. Det er ikke bare fordi de lyver(selv om det er en mulighet også), men fordi måten vi ser på oss selv kan være helt feil i forhold til hvordan andre ser oss.  Det betyr ingenting. De eneste urokkelige påstandene er verdt å ta ta tak i – jobb, alder, utdanning og bosted. Når det gjelder mindre konkrete kvaliteter er folk litt for partiske og heier på seg selv. På en annen side, er det verdt å legge merke til hva som er implisitt i en profil – for eksempel en følelse av humor som stiger til overflaten.

5. Ikke bli avhengig av en profil

Uansett hvor mye en ekspert du har blitt på å lese online dating profiler, og uansett hvor nær hun eller han er din drømmematch, er det fortsatt mye du ikke vil være i stand til å fange opp før du sitter overfor ham eller henne på en kaffebar. Det spiller ingen rolle hvor mange herlige søte replikker han har inkludert i sin online datingprofilen om sin søte hengivenhet til sin 96 år gamle bestemor. Tror du at hennes lidenskap for pølser og Premier League er akkurat den type avslappede, morsomme jenten du har fantasert om å date?

Du lærer så mye mer fra en persons måte og oppførsel – om dere har øyekontakt, hans/hennes tone når dere snakker, hvor ofte han/hun smiler til deg. Du erkjenner også sosiale detaljer; det vil si hva slags innsats han gjør for å stille deg spørsmål, om hun stadig sjekker telefonen sin, osv. Så mye viktig informasjon kommer frem kun i det virkelige liv. Målet bør ikke være å finne din perfekte match, men bare for å redusere mulighetene til et rimelig antall, og deretter for å møte disse menneskene i det virkelige liv.

6. Ikke lag deg en fantasi etter to dater.

Du bør ikke gjøre dette offline heller, selvfølgelig, men fristelsen til å fantasere kan bli enda større når du har møtt noen på nettet. Tross alt  profilen hans hevdet han å være på utkikk etter et forhold (og hvorfor skulle han være på nett med mindre han virkelig ønsket å møte noen ? )

Hva mer trenger du? Svar: mye. Noen ganger blir vi så lei av dating at vi bare ønsker å bli ferdig med det, og så rushe inn i det neste skrittet: forhold. Men å bli for knyttet for tidlig er ofte det verste som kan skje når du ønsker å utviklet et kjærlig vennskap. Det har en tendens til å dempe flørtingen eller skremme vekk vedkommende. Etter noen dater holder dere fortsatt på å bli kjent med hverandre, uansett hvor perfekt han eller hun virker. Når du blir for knyttet tyder det at du projiserer en fantasi om den andre personen. Det kan være vanskelig når du så sårt ønsker å finne «den rette», men å bli kjent med en annen person, på skikkelig, tar tid og tålmodighet .